Биоактиватори за земеделието

Иновативната цялостна технология на ЕВРОВИКС за земеделието включва приложение на високоефективни почвени и листни биоактиватори и органични торове, способстващи за възстановяване на почвата и повишаване добива и качеството на културите.

Верни на своята философия за създаване на продукти от напълно естествени съставки несъдържащи ГМО, EВРОВИКС произвеждат специален набор от биологични активатори на базата на микоризни гъби от род Glomus, Gigaspora, Rhizopogon, полезни ризосферни бактерии, естествени екстракти от Ascophyllum nodosum /кафяви водорасли, прополис, както и микрофлора предпазваща растенията от болести и неприятели – Bacillus spp. и Trichoderma spp. Освен това се предлагат органични торове на основа на птичи и говежди тор, аминокиселини в комбинация с микроелементи и хумификатори обогатяващи почвата с хуминови и фулво киселини. Особено ефективни са при зърнени и технически култури, овощни дървета, лозя и зеленчукови култури в конвенционалното и биологичното земеделие.

Сред най-широко използваните приложения е иновативната техника за възстановяване на слаби и изтощени почви, която дава забележителни резултати. Техниката по същество се състои в прилагането на биологични активатори в комбинация със специални торове и естествени екстракти. Естествените процеси на плодородието се активират и много неусвоими хранителни вещества се предоставят на разположение на растенията в почвата, като се спестява от разходите за торене. Прилагането на тези продукти намалява вредите, причинени на културите чрез внасяне на неузрял оборски тор или лошо ферментирали органични материали. Техниката е особено подходяща за биологично активиране на обеззаразена почва или интензивно третирана с пестициди. Гамата от продукти на ЕВРОВИКС има високи стандарти за качество и предоставя икономическо предимство.

Ефективно решение за два от най-належащите проблеми в селското стопанство: химичното замърсяване на почвата и необходимостта от повишаване качеството на продукцията.

Високи стандарти за качество в съответствие с ЕО Регл. 889/08.

Технологията на Евровикс за зърнени и технически култури се състои от 3 етапа: първия етап включва почвено приложение на органични торове обогатени с полезни микроорганизми подпомагащи разграждането на растителните остатъци. Вторият етап – третиране на семената при сеитба с прахообразни или микрогранулирани биоактиватори, благодарение на които се повишава кълняемостта и се осигуряват достатъчно хранителни вещества необходими за началното развитие на растенията. В последния етап се използват  продукти за листно подхранване, които се смесват с фунгициди и инсектициди, като по този начин се усвояват на 100%. При спазване на технологията се гарантират подобрени хлебопекарни качества, повишени масленост, белтъчно съдържание, качество на влакното.

Технологията на Евровикс в областта на лозарството гарантира по-добро вкореняване и ускоряване на развитието и растежа на лозичките, спомага за преодоляване на стреса след резитба и употреба на растителнозащитни продукти, повишава се естествения им имунитет. Евровикс има и специална рецепта  за лечение на хлороза, която е често срещан проблем в лозовите масиви. Крайният резултат от прилагането на биоактиваторите се изразява в подобряване на качествените показатели – съдържанието на захар, плодови аромати, танини, багрилни вещества и получаване на оптимален добив.

Технологията на Евровикс при овощни култури носи следните предимства: устойчивост към стрес причинен от биотични и абиотични фактори, балансиран растеж, хомогенност на плодовете, повишаване на съдържанието на захари, органични киселини, пектин, витамин С, минерални соли и др. в плодовете, увеличаване на периода на съхранението им. Повишава се способността на растенията да се справят със заболявания и нападения от вредители. Вследствие по-доброто усвояване на хранителните вещества от почвата се получава и по-добра реколта.

Приложението на технологията на Евровикс при зеленчукови култури започва с внасяне на органични торове, целта на които е да се обогати почвата с хумус, ензими и полезна микрофлора. Следва третиране на корените на зеленчуковите растения преди разсаждане за предпазване от почвени патогени. Листната апликация или фертигация на биоактиваторите през вегетацията повишава устойчивостта срещу вредители, стимулира цъфтежа и оплождането на растенията, създава условия за изхранването на качествени плодове и кореноплоди и води до увеличаване на количеството реколтирани зеленчуци.

Продуктите на Eвровикс са подходящи за екстензивно третиране на тревни площи и интензивно прилагане в паркове, цветни лехи, градини и т.н. Използват се много успешно за поддържане на голф игрища, писти, стадиони и спортни терени.  Употребата на биоактиватори води до ускоряване процеса на покълнване на семената, стимулиране на бърз растеж и постигане на желания равномерен интензивен зелен цвят на тревните смески и тревния чим.

ЕВРОВИКС - Успешната система в земеделието

Представяне на EUROVIX биологични стимулатори за лозята

 

Адрес

ЕВРОВИКС БЪЛГАРИЯ ООД

Гр. София 1164,

ул. Ведрина № 8

Телефони

тел: +359 2 860 20 26

факс: +359 2 860 20 17

Управител

+359 898 676 611

+359 893 440 572

Офис

+359 895 534 162

Имейл